tisdag 26 februari 2019

Krocken (2018)



Titel:  Krocken
Land:  Sverige
År:  2018
Genre:  Drama, Komedi
Längd:  1 tim, 28 min



Regissören Lena Koppel som 2008 gjorde den småtrevliga filmen Rallybrudar och några år senare Hur Många Lingon Finns Det i Världen kommer här med en kortare långfilm om två helt olika par som ska tillbringa ett antal dagar på Pensionatet Horisonten där dom med hjälp av terapeuten Noah (Jill Ung) ämnar försöka få lite liv i äktenskapen. Bokförläggaren  Kajsa (Siv Ericsson) med författaren Philip (Erik Ståhlberg) och så bilförsäljaren Leffe (Clas Malmberg) med sin fru Maggan (Magdalena in de Betou) är två par som verkligen inte synkar med varandra på något plan och det dröjer inte många sekunder förrän dom hamnat på tvären både med varandra och terapeuten.

Namnet på filmen ska väl syfta till att dessa par är så olika så att det nästan blir som att para ihop människor från olika världar och att det blir någon form av kulturkrock trots att dom kommer från samma land.

När man ser den här filmen så känns det tyvärr som om Lena Koppel tappat det mesta av hur man gör film, det är förbannat amatörmässigt utfört regimässigt, klippningen för historien framåt haltande och skådespelarna känns bara frånvarande förutom Erik Ståhlberg som faktiskt gör sin karaktär Philip riktigt bra. Humorn i filmen är väl en och annan lustig kommentar men någon dramatik infinner sig aldrig riktigt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...