torsdag 14 februari 2019

Beck: Levande Begravd (2010)



Titel:  Beck - Levande Begravd
Land:  Sverige
År:  2010
Genre:  Kriminaldrama, Thriller
Längd:  1 tim, 30 min



I en sandlåda på en lekpark så hittas en nedgrävd träkista där den kände åklagaren Annika Runfeldt ligger död och det verkar som om hon begravts levande.
Martin Beck och hans grupp misstänker ett MC-gäng eftersom Runfeldt jobbat en tid med ett fall rörande dom men när ledaren för det gänget också hittas död i en kista någon dag senare så ändras spaningsriktningen i fallet. Den här filmen i Beck-serien skiljer sig lite från dom övriga eftersom den är lite rysligare, den innehåller ju den här massmördardetaljen som ju gör det hela lite obehagligt sen så tar det ju en bra stund innan man får koll på anledningen till vad som händer också plus det här att Martin Beck själv får känna på skräcken av att veta att man antagligen strax kommer att dö. Oscar som ju i ett antal filmer nu imponerat sett upp till Gunvald tar i den här historien ett jättekliv upp på modighetsstegen och får spela hjälte vilket han ju är väl värd.
Spännande, dramatiskt och lite obehagligt.   






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...