lördag 9 februari 2019

Avengers - Age of Ultron (2015)




När Tony Stark (Robert Downey Jr) håller på med skapandet av programet Ultron för att skydda vår planet så sker ett misstag som gör att programmet istället utvecklar en ondska med målet att förgöra. Ännu en gång så måste hjältarna i The Avengers samla ihop sig för att försvara mänskligheten.



Som tittare så hinner man knappt sätta sig tillrätta i fåtöljen innan man skickas iväg rätt ut i skogarna runtomkring ett gammalt slott i den fiktiva staden Sokovia där våra hjältar slåss med allt vad dom har med en mängd onda soldater samtidigt som det pågår skumma experiment innanför slottets murar.
Visuellt så är det ju jädrans snyggt och häftigt, regissören Joss Whedon vet vad han sysslar med när det kommer till såna här saker och karaktärerna under dom tajta superhjältekläderna är han ju bekant med också.
Tyvärr så känns våra hjältar lite trötta i den här filmen, dom anstränger sig för att slänga ur sig lustiga och giftiga kommentarer och smågnabbas med varandra men där detta var roligt i den första filmen så känns det bara gnälligt här.
Den genom onde artificiella varelsen är riktigt cool och rösten till honom görs enastående bra av James Spader sen så dyker ju givetvis Samuel L Jackson upp också som Nick Fury och i någon minut även Stellan Skarsgård som vetenskapsmannen Erik Selvig.
Till skillnad från den förra filmen där Iron Man var den klart lysande karaktären så har här alla fått så gott som lika mycket tid i centrum, det känns nästan som om det är på sekunden uträknat så att ingen ska hamna mer i focus än någon annan, om det beror på att hjältarna själva fått lite större ego eller om det är produktionsbolaget som bestämt detta vet jag ej.

Alla maffiga effekter och mäktiga scenerier räddar filmen så trots en del små skavanker så är det ju underhållning på hög nivå.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...