tisdag 19 februari 2019

Den of Thieves (2018)



Titel:  Den of Thieves
Land:  USA
År:  2018
Genre:  Action
Längd:  2 tim, 20 min



I början av filmen så får vi veta att Los Angeles är den stad i världen där det begås flest bankrån och bara någon sekund efter den informationen så är det dags för just ett sådant. Här är buset råa och hårda och dom enda som är hårdare är en specialgrupp inom polisen kallad The Crew som leds av den ständigt bakfulle och kedjerökande Big Nick O'Brien som hela tiden balanserar på den där gränsen mellan vad som är lagligt och vad som inte anses vara det. Den ökände bankrånaren Ray Merrimen har precis kommit ut efter avtjänat fängelsestraff och The Crew får genast indikationer på att han samlat ihop ett gäng för en ny stöt. Nick får kontakt med vad som syns vara ligans svagaste länk, bartendern Donnie och börjar att bearbeta honom och härifrån så känns den här filmen som en rätt ordinär historia i den här polis jagar rånarliga-genren men regissören Christian Gudegast tar i slutet fram ett ess ur rockärmen och överraskar rejält.
Det är en hårdkokt saga där Gerald Butler är stenhårt bra som Nick även om hans karaktär ibland känns lite väl överdriven.
Det är fullt ös från början, våldsamt och hårt och riktigt bra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...