torsdag 30 november 2017

Sällskapsresan II: Snowroller (1985)






Stig-Helmer reser tillsammans med vännen Ole till dom Schweiziska alperna på skidsemester. Stig-Helmer har stått på skidor en gång i sitt liv som liten och anmäler sig till ortens skidskola där han träffar Lotta som också är nybörjare.


Den här historien ligger ju inom samma ramar som filmen Sällskapsresan där den enda egentliga skillnad är att den istället utspelar sig i Alperna.

Det känns ju som om regissören och manusförfattaren Lasse Åberg har fått en hel del gratis här eftersom han har kunnat flytta över en hel del idéer från just Kanarieöarna till dessa Alper men han gör det ju skickligt så det fungerar ju, det känns inte som några upprepningar på något sätt och har man någon gång varit på en skidsemester här hemma eller i Alperna så kan man inte undgå att roas ordentligt.

Björn Granath som familjefadern Göte Jönsson är helt underbar och den man minns bäst i den här skidslintarhistorien där vi självklart också ser Jon Skolmen som den alltid lika positiva norrmannen Ole och så har vi Staffan Ling som den snusande norrlänningen Hedlund.

Lite ojämnare än den förra filmen men till och från riktigt roligt och bra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...