onsdag 26 juni 2024

Vigil - Säsong 2: Hotet från Ovan (2023)

 


Original titel: Vigil: You Can't Hide from The Sky



Visst finns det några scener som handlar om en flykt från några kidnappare som inte håller ihop riktigt, det blir faktiskt lite töntigt mitt i det allvarliga det faktiskt är men bortsett från den detaljen så är den här serien mycket bra.
Ett vapentest med skarpladdade drönare på en skotsk militärförläggning går fruktansvärt fel. En drönare lyder inte längre kommando utan avlossar sina vapen mot dom unga soldater som är med på övningen vilket slutar med flera dödsoffer.
Kriminalkommissarie Amy Silva (Suranne Jones) får tillsammans med sin kollega tillika sambo, inspektör Kirsten Longacre (Rose Leslie) hand om fallet och spåren dom får upp leder till en brittisk flygbas i Mellanöstern.

En historia med flera bottnar och där vi som tittare hela tiden luras åt än det ena än det andra hållet i våra funderingar kring vem eller vilka som kan ligga bakom det här och varför. 
Bra skådespelare och som sagt ett smart manus med många svängar, spännande och snyggt filmat.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hackers (1995)

  https://youtu.be/Rn2cf_wJ4f4?si=opX69DeXZb9RyWfZ I mitten av 90-talet, datorerna som till största delen använts av företag börjar nu hitta...