tisdag 25 juni 2024

F/X: Dödlig Effekt (1986)

 




F/X är i filmvärlden ett uttryck för specialeffekter. Huvuden och lemmar som huggs av, stänkande blod när någon blir skjuten, kroppar som sprängs i luften, monster av allehanda slag och liknande hemskheter. Bryan Brown spelar Rollo Tyler som tillsammans med sin assistent Andy (Martha Gehman) räknas som några av dom bästa i branschen när det kommer till just specialeffekter.
Rollo blir en dag kontaktad av FBI agenten Lipton (Cliff De Young) som kommer med ett välbetald förslag som skulle innebära att Rollo ska fejka ett mord på den före detta maffiabossen Nicholas De Franco (Jerry Orbach) som ämnar sätta dit landets toppar inom maffian och behöver vittnesskydd.
Rollo tvekar men tar till slut uppdraget som givetvis inte går som planerat. Strax efter dom fejkade skotten på en restaurang så är han ett jagat villebråd där både FBI och polisen vill åt honom.

En bra idé som ju bäddar för att denne effektmakare ska få användning för alla sina kunskaper för att klara sig från alla busar som vi åt honom. Nu är ju den här filmen som är regisserad av Robert Mandel från 1986 så visst känns dessa effekter rätt föråldrade men jag tycker att det är rätt kul ändå och det är actionfyllt och ibland även lite roligt.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hackers (1995)

  https://youtu.be/Rn2cf_wJ4f4?si=opX69DeXZb9RyWfZ I mitten av 90-talet, datorerna som till största delen använts av företag börjar nu hitta...