fredag 1 september 2023

The White Queen - Säsong 1 (2013)

 




Den här serien utspelar sig under den senare delen av 1400-talet i England där familjerna Lancaster och York, Rivers och Stanley, ett par franska familjer och ej att förglömma familjen Tudor kämpar om makten och kungatronen.
Som tittare så skulle det nog ha varit lättare om man haft lite mer koll på alla familjer och karaktärer för det blir ibland riktigt rörigt och på den tiden så hade man ju också jädrans dålig fantasi när man döpte sina barn för det finns här en mängd Edward, Richard, Henry och Elisabeth.

Om man nu bortser från det så är det här spännande och dramatiskt, intriger så att det räcker och blir över. Männen tror att dom styr och ställer när det egentligen är fruar och mödrar bakom deras ryggar som står för både onda och goda planer.

Skådespelarna är bra i sina karaktärer. Personligen så tycker jag Amanda Hale är den som lyser mest, hon är helt strålande som den maniskt psykotiska Lady Margaret Beaufort som trots sin starka gudstro bokstavligen går över lik för att få sin son Henry Tudor som Englands kung.

Jag tycker tyvärr att krigsscenerierna känns lite billigt gjorda och det är kanske därför det är så mycket nakna scener från den kungliga sängkammaren så att man ska bortse från detta.

Dramatiskt är det minsann, spännande, erotiskt och våldsamt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...