fredag 8 september 2023

WandaVision - Säsong 1 (2021)

 




Man är ju van vid att få extra allt när man tittar på en film eller TV-serie från Marvel men när vi i denna 9 avsnitt långa serie får lära känna paret Wanda eller Scarlet Witch (Elisabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany) så har filmmakarna ändå lyckats att skruva till och ta allting ännu en bit längre.
Serien inleds som en sitcom i svartvitt inspelad med publik där det ska vara 50-tal som sen snart blir 60 och 70-tal och i det tredje avsnittet så blir det plötsligt färg och vi tittare sitter och är lika förvånade som dom huvudkaraktärerna vi tittar på för dom förstår inte heller vad som händer.

Om man som sci-fi, fantasy och äventyrsfreak håller ut i några avsnitt så väntar här en fantastisk resa där illusion och verklighet blandas friskt, där humor, drama och spänning vandrar han i hand och så med en fantastisk Elisabeth Olsen och Paul Bettany i huvudrollerna, för att inte tala om Kathryn Hahn som spelar den nyfikna grannen Agnes helt enastående.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...