torsdag 7 september 2023

The Falcon and The Winter Soldier - Säsong 1 (2021)

 




Den här serien utspelar sig 6 månader efter filmen Avengers - End Game. Halva jordens befolkning har nu helt plötsligt kommit tillbaka och det innebär att planetens länder står inför stora problem.
Den unga Karli Morgenthau (Erin Kellyman) leder organisationen The Flag Smasher som med terrorliknande metoder försöker få till en bättring i världen samtidigt som den före detta militären John Walker (Wyatt Russell) väljs till den nya Captain America.

The Falcon eller Sam Wilson (Anthony Mackie) som han ju heter tillbringar tid nere i södern för att hjälpa sin syster med familjeföretaget medan James "Bucky" Barnes (Sebastian Stan) spenderar sin tid mellan mardrömmar i sängen och timmar hos psykologen. Nu blir dom tvungna att tillsammans försöka spåra terrorledaren Karli och samtidigt försöka förlika sig med att deras gamle vän Steve Rogers uniform och sköld nu bärs av en man som dom inte litar på.

Som vanligt när det kommer till Marvelproducerade serier och filmer så är detta visuellt fantastiskt välgjort i alla detaljer och så finns det en allvarlig underton också där man får fundera på hur långt man egentligen kan gå i godhetens tecken innan man passerar gränsen och står på samma sida som dom man bekämpar.

Det är riktigt spännande, fyllt med action men tyvärr så dras tempot ner betydligt dom sista 20 minuterna då Sam Wilson på ett typiskt amerikanskt sätt håller tal till dumma politiker och hela nationen om rätt och fel, stolthet, upprättelse och om svartas rättigheter i landet. Visst är det ett bra budskap men det kunde kanske ha gjorts på ett litet annat sätt, det blir liksom lite för mycket av det goda.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...