måndag 7 augusti 2017

Film: Collide (2016)


Org Titel:  Collide
År:  2016
Land:  England, Tyskland, Kina
Genre:  Action, Thriller, Drama

Regi:  Eran Creevy
Manus:  F Scott Frazier & Eran Creevy
Producent:  Rory Aitken, Daniel Hetzer, Brian Kavanaugh-Jones, Ben Pugh & Joel Silver
Foto:  Ed Wild
Musik:  Ilan Eshkeri

Skådespelare:
Nicholas Hoult, Felicity Jones,
Anthony Hopkins, Ben Kingsley, Marwan Kenzari, 
Clemens Schick



Om orsaken är kärlek så är det tillåtet att göra galna saker. Det är själva grunden i den här historien där det unga Amerikanska paret Casey och Juliette boende i Tyskland får nyheten att hon lider av en njursjukdom som innebär att hon måste genomgå en operation som kostar pengar som dom inte har.

Casey vänder sig till gangstern Geran som han förut gjort lite småjobb åt och får ett uppdrag som kommer att ge honom dom pengar som behövs för Juliettes operation.

Casey och hans kompis Matthias ska kapa en långtradare fullastad med kokain som ägs av Tysklands största knarksmugglare Hagen Kahl.


Dom första 15 minuterna av denna historia där man får följa när Casey och Juliette möts och blir kära är också dom enda minuterna i denna film som håller sig inom fartgränserna. Resten är en katt och råttalek i 180 per fot och i bilar och det är riktigt intensivt och svettigt.

Det var länge sen jag såg en hjälte få så mycket stryk som i denna film och talesättet "ur askan in i elden" kan man verkligen använda här, igen och igen.

Visst, Anthony Hopkins och Ben Kingsley som dom två gangstrarna spelar lite över men dom gnistrar ändå så fort dom är med i bild och huvudrollen som Casey spelas oskyldigt snällt naivt och bra av Nicholas Hoult.

Coolt och tajt filmat, intensivt spännande och non-stop action.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...