onsdag 9 augusti 2017

Film: Blue Jay (2016)


Org Titel:  Blue Jay
År:  2016
Land:  USA
Genre:  Drama

Regi:  Alex Lehmann
Manus:  Mark Duplass
Producent:  Xan Aranda & Mel Eslyn
Foto:  Alex Lehmann
Musik:  Julian Wass

Skådespelare:
Mark Duplass, Sarah Paulson, Clu Gulager



Jim (Mark Duplass) har kommit tillbaka till den lilla ort där han vuxit upp för att ta hand om huset efter att hans mor gått bort.
Amanda (Sarah Paulson) har också rest tillbaka till samma ort där hon tillbringade hela sin uppväxt för att hälsa på sin syster.

I den lokala matbutiken springer dessa två på varandra och det visar sig ganska snabbt att dom när dom bodde på orten i många år var ett oskiljaktigt par.

Efter en något nervös och trevande inledning så sätter dom sig i alla fall ned och tar en kaffe på Blue Jay och detta blir början på ett dygn fullt av minnen, skratt och tårar, kärlek och tragik.

Historien är väl inte så speciell, man har sett såna här filmer förut när vuxna människor med nya liv återvänder till sina hembygder bara för att springa på sin ungdomskärlek men samspelet här mellan Mark Duplass och Sarah Paulson är så inihelvete bra och Paulson är helt magnifik i sin karaktär så man blir helt tagen utav henne.

En enkel historia, mycket bra dialog, känslosamt foto och fantastiskt skådespeleri.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...