torsdag 10 augusti 2017

Film: Extortion (2017)


Org Titel:  Extortion
År:  2017
Land:  USA, Puerto Rico
Genre:  Drama, Thriller



Det finns ju många filmer med grundtemat "mardrömssemester", den här tillhör nog dom värsta. 
Inte för att själva filmen var dålig utan för vad den Amerikanska familjen som ska på en lugn och skön vistelse till Västindien råkar ut för.

Historien börjar ju lugnt och stillsamt men redan i inledningen så får man den där känslan av att det är för bra, det lurar någonting ondskefullt där i bakgrunden.

Den paradissemester som Kevin Riley och hans fru och son ska ha förvandlas ju till ren skräck och den fråga man ställer sig när man ser filmen är ju hur man själv skulle reagera om man vore i Kevin's kläder när familjen helt plötsligt befinner sig i livsfara, man verkar inte kunna lita på någon och lagen tvivlar på att man talar sanning.

Riktig svettig spänning med en mycket bra Eion Bailey i huvudrollen som läkaren Kevin Riley och så Danny Glover som polischefen Haagen.
Paradisiskt naturfoto blandas med våld och död och det är osäkert ända tills sista sekunden hur det ska sluta och när det väl är över så är man ändå inte riktigt säker.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...