söndag 30 juli 2017

Film: Don't Knock Twice (2016)


Org Titel:  Don't Knock Twice
År:  2016
Land:  Wales
Genre:  Skräck

Regi:  Caradog James
Manus:  Mark Huckerby & Nick Ostler
Producent:  John Giwa-Amu & Claire Moorsom
Foto:  Adam Frisch
Musik:  James Edward Barker & Steve Moore

Skådespelare:
Katee Sackhoff, Lucy Bointon,
Richard Mylan, Nick Moran, Pascale Wilson, Pooneh Hajimohammadi,
Sarah Buckland, Jordan Bolger, Ania Marson



Jess (Katee Sackhoff) som bor på ett ungdomshem och hennes pojkvän Danny (Jordan Bolger) utmanar en lokal legend som säger att om man knackar två gånger på dörren till det gamla öde huset där häxan Mary Aminov bott och begått självmord så släpper man lös ondskan.

Givetvis så dröjer det inte länge förrän Danny försvinner spårlöst och Jess som efter flera år nu fått kontakt med sin riktiga mor Chloe (Lucy Boynton) är ju övertygad om att försvinnandet beror på dom två knackningarna dom utförde kvällen innan.

Jess lämnar hemmet för att bo hos sin mor och hennes man som bor i ett enormt hus utanför staden och hoppas att hon ska vara säker men vad det nu är för demon hon släppt lös så hittar den henne där också.

Det märks att regissören Caradog James har gått igenom ett antal skräckfilmer i sitt liv för här använder han sig av så gott som alla klichéer från den genren som tänkas kan.

Jag tycker att det är helt okey om man lyckas pussla ihop det på ett bra sätt men tyvärr så är inte fallet så i den här produktionen.

Skådespelarna är väl okey men dialogerna dom emellan känns alldeles för stela och konstlade och gör att historien liksom ryckigt haltar fram.

Visst finns det en del läskiga scener men eftersom det känns som om man sett dom många gånger förut så vet man ju vad som ska komma så det blir ju aldrig riktigt överraskande.

Det bästa är nog fotot av Adam Frisch. Han leker med skuggor, ljus och mörker på ett riktigt coolt sätt och i vissa scener är det enastående bra.

Hyfsat intressant skräckfilm om än lite stel och med tanke på slutet så är jag säker på att det kommer att dyka upp en del två om inte alltför länge.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...