måndag 3 juli 2017

Farang : Säsong 1 (2017)




Rickard lever i Thailand där han på dagarna jobbar på en strandrestaurang och på kvällarna arrangerar tuppfäktningar.  Det finns dock en mörk anledning till att han bor där han bor.

I Sverige är han en jagad man med ett pris på sitt huvud men med ett nytt namn så tror han sig hittat det perfekta gömstället ända tills hans dotter som han inte sett på 10 år dyker upp.




Denna serie visar definitivt inte upp Thailand som något semesterparadis utan mera som en avstjälpningsplats för kriminella från Norden, några vita sandstränder, palmer och färgglada drinkar får vi inte uppleva i dessa 8 avsnitt.

Däremot så får vi vara med om en riktigt intensivt svettig och spännande thriller med en grymt bra Ola Rapace i huvudrollen som den fd brottslingen Rickard som inte bara jagas av den svenska maffian utan även Thailändsk polis och en internationell knarkliga samtidigt som han helt plötsligt får en tonårsdotter att ta hand om.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Wild Bill (1995)

  https://youtu.be/chceChQAVjI?si=R7UIsns3aw0YRxUv Bill Hickok må vara en legend med hjältestatus men han kan inte ha haft det lätt mellan å...