söndag 2 juli 2017

Film: Hitta Doris - "Finding Dory" (2016)


Titel:  Hitta Doris - "Finding Dory" 
År:  2016
Land:  USA
Längd:  97 min
Genre:  Animerat, Komedi

Regi:  Andrew Stanton & Angus Maclane
Manus:  Andrew Stanton, Victoria Strouse, Bob Peterson & Angus Maclane
Producent:  Lindsey Collins
Foto:  Jeremy Lasky
Musik:  Thomas Newman

Röster:
Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O'Neill, Kaitlin Olson,
Hayden Rolence, Ty Burrell, Diane Keaton, Eugene Levy,
Idris Elba, Dominic West, Sigourney Weaver, Willem Dafoe
.........................................



Det är ju inte ofta nuförtiden då man kan klaga på animationerna i en tecknad film och det går inte att hitta några såna fel i denna produktion heller där vi får följa fisken Doris som ju hade en stor roll i filmen "Hitta Nemo" för ett antal år sedan.

Här är det hon som har huvudrollen och Nemo får finna sig i att inneha en av birollerna. Vi får följa henne som liten när hon kommer bort ifrån sina föräldrar pga det handikapp hon lider av och som kallas "Närminnesförlust" och sen som vuxen då vi kommer in i handlingen strax efter Nemofilmen.

I jakten på sina föräldrar så får vi då följa Doris på ett äventyr som tyvärr känns lite som en upprepning av den förra filmen, man har hört skämten förut och man vet exakt vad som kommer att hända.

Animationerna är dock enastående och förutom det så är filmens behållning den buttre bläckfisken Ingvar (Hank i originalversionen) som står för filmens få komiska höjdpunkter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...