fredag 3 februari 2017

Film: Now You See Me 2 (2016)

Engelskt, Kinesiskt, Kanadensiskt, Amerikanskt
thriller, äventyr

Regi:  Jon M Chu
Manus:  Ed Solomon & Peter Chiarelli
Foto:  Peter Deming
Musik:  Brian Tyler

Skådespelare:  Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg,
Morgan Freeman, Michael Caine, Daniel Radcliffe, Dave Franco, Lizzy Caplan


Det har gått 1 år sen magikerna i gruppen "The Four Horseman" lurade skjortorna av FBI med god hjälp av agenten Dylan Rhodes som ju visade sig vara någon helt annan än vad alla anade.
Efter att ha hållit sig undan så dyker nu gänget upp igen för en direktsänd show där dom planerar att avslöja sanningen om en av världens mäktigaste män inom teknologi.

Det går dock inte riktigt som planerat,
dom kidnappas under framträdandet och befinner sig helt plötsligt i Kina där dom under utpressning tvingas att planera stölden av ett övermäktigt datachip.


Som vanligt när en film blir en succé så ska det göras minst en uppföljare och detta är då alltså den andra delen som fortsätter ganska exakt ett år efter att den första historien avslutats.

Givetvis så ska det ju vara extra allt i uppföljaren och här är det minst sagt fullt ös från början,
man har lite svårt att hänga med i svängarna ibland när det trollas och luras och vem som är vad har man efter en stund knappt en aning om.

Dom flesta skådespelarna är ju rutinerade rävar och gör det dom ska men Lizzy Caplan håller tyvärr inte och hennes karaktär Lula känns bara onödig och dessutom så gör ju Daniel Radcliffe en ganska överspelad miljonärsson.

Visst, det är jävligt snyggt och häftigt, klurigt ihopsatt och bitvis riktigt spännande men det blir liksom lite för mycket av allting och där bakom dom där glittriga fasaderna så finns det inte så mycket även om slutet har en liten cool och oväntad twist.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vera Cruz (1954)

  https://youtu.be/rUIVb32Qf9M?si=FIQsmJmcm4F1zQ7B Efter det amerikanska inbördeskriget så tar sig många amerikaner ner till Mexiko för att ...