onsdag 22 februari 2017

Film: Flaskpost Från P - "Flaskepost Fra P" (2016)

Danskt, Tyskt, Svenskt, Norskt
Thriller/Drama

Regi:  Hans Petter Moland
Manus:  Nicolaj Arcel
(Efter en roman av Jussi Adler-Olsen)
Foto:  John Andreas Andersen
Musik:  Nicklas Schmidt

Skådespelare:  Fares Fares, Nikolaj Lie Kaas,
Pål Sverre Hagen, Jakob Ulrik Lohman, Amanda Collin, 
Johanne Louise Schmidt, Jakob Oftebro, Signe Anastassia Mannov


En flaska hittas flytande vid en strand innehållande ett meddelande som verkar flera år gammalt och som verkar vara ett rop på hjälp.
Poliserna på avdelning Q får i uppdrag att kolla upp detta och hamnar snart i en värld av religiösa sekter och försvunna barn.


Den här Danska polisthrillern skiljer sig väl egentligen inte nämnvärt från Beck eller Wallander och dom klyschor som tillhör denna genre staplas ju verkligen på hög i den här historien också men det är ändå ett par detaljer som gjorde att jag verkligen fastnade.

Skådespelarna med Fares Fares och Nikolaj Lie Kaas i spetsen är enastående bra och det är en historia med ett mörkt skrämmande tema som genomsyrar hela filmen och som gör att det känns rätt obehagligt.

Då kan jag faktiskt köpa att mördaren på slutet som vanligt ska sitta och dra ut på slutscenen genom att berätta varför han gjort som han gjort etc etc.

Små detaljer som inte är så mycket att hänga upp sig på tycker jag.
Det är en riktigt bra film helt enkelt.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vera Cruz (1954)

  https://youtu.be/rUIVb32Qf9M?si=FIQsmJmcm4F1zQ7B Efter det amerikanska inbördeskriget så tar sig många amerikaner ner till Mexiko för att ...