måndag 6 mars 2023

The Sinner - Säsong 4 (2022)

 




Den numera pensionerade kriminalkommissarien Harry Ambrose (Bill Pullman) anländer till en liten ö utanför kuststaden Portland i norra USA tillsammans med flickvännen Sonya (Jessica Hecht). Sonya har tänkt att möta upp en gammal vän och måla medan Harry som fortfarande brottas med en del demoner ska försöka ta det så lugnt som möjligt.

Det dröjer dock inte länge förrän Harry ser en ung kvinna ta sitt liv genom att slänga sig utför ett stup. Det visar sig att kvinnan, Percy (Alice Kremelberg) tillhör den mäktigaste fiskarfamiljen på ön Muldoon och när Harry träffar dom anhöriga så misstänker han snabbt att det nog ligger en hel gömda hemligheter bakom detta självmord.

Bill Pullman är liksom i dom tidigare säsongerna enastående som den bekymrade Harry Ambrose som egentligen inte vill hålla på med polisarbete längre men som inte kan släppa taget när han väl får nys på något skumt. Här är omgivningen perfekt, en liten ö där alla känner alla och dom flesta har ett eller annat skelett i garderoben.

Iskall vindpinande spänning med en ockult kryddblandning på toppen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ingen Utväg (1987)

  Original titel: No Way Out https://youtu.be/lypNWLvpb0I?si=XNoCoZXpWSu3bfLB Själva grundstommen i den här historien känns verkligen Alfred...