onsdag 1 mars 2023

Inside Man (2022)

 




Alla har en mördare inom sig, det handlar bara om en dålig dag och en bra anledning för att den ska komma fram. 
Denna mening är själva navet i den här historien och läggs fram av den dödsdömde internen Jefferson Grieff, en före detta kriminolog som en dag helt plötsligt mördade sin fru, styckade kroppen och begravde delarna på olika platser och som nu i fängelset anlitas av allehanda privatpersoner för att lösa brott.

Samtidigt som Grieff löser gåtor i sin dödscell i USA så tar prästen Harry Watling i England hand om ett USB-minne som ägs av hans kyrkvaktmästare och som innehåller detaljer som kommer att vända upp och ner på allt i Watlings liv och plocka fram någonting i honom som han aldrig trodde skulle finnas där.

Enastående och fascinerande historia i fyra avsnitt som rör sig mellan USA och England men som pusslas ihop på ett ypperligt sätt i slutet av manusförfattaren Steven Moffat och regissören Paul McGuigan och med en samling riktigt bra skådespelare som Stanley Tucci, David Tennant och Lyndsey Marshal.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ingen Utväg (1987)

  Original titel: No Way Out https://youtu.be/lypNWLvpb0I?si=XNoCoZXpWSu3bfLB Själva grundstommen i den här historien känns verkligen Alfred...