onsdag 2 maj 2018

Death Wish (2018)




Titel:  Death Wish
År:  2018
Land:  USA
Genre:  Drama, Thriller, Action
Längd:  1 tim, 47 min



På det största sjukhuset i Chicago arbetar kirurgen Dr Paul Kersey.
En natt så kommer hans fru Lucy och dotter Jordan in akut efter att ha blivit rånade och skjutna i familjens hem.
Lucy dör av skadorna, Jordan hamnar i koma och polisen har minimala spår av förövarna och det verkar som om detta enbart kommer att bli ännu ett av stadens ouppklarade fall.
En nyinspelning av Michael Winners Death Wish från 1974 då Charles Bronson gestaltade Paul Kersey.
Här har dock manusförfattaren Joe Carnahan ändrat så att Kersey är kirurg istället för arkitekt som han var i originalfilmen.
Det är ett ganska smart drag för då tillkommer ju den där besvärliga psykologiska situationen för Kersey som i vanliga fall arbetar med att rädda liv och som nu påverkad av hämndens ljuva sötma egentligen vill ta kål på alla busar, oavsett kategori.

Den lilla detaljen är väl filmens behållning och det här ämnet med att ta lagen i egna händer som ju egentligen borde vara filmens kärnpunkt och ett ämne att diskutera kring faller ganska snart bort och istället så blir detta bara en hämndfilm som man tycker att man sett ett otal gånger förut.

Dessutom så känns Bruce Willis i huvudrollen som den hämnande äkta maken, fadern och kirurgen ganska trött och lite blasé och regissören Eli Roth kan faktiskt bra mycket bättre än så här.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...