måndag 1 augusti 2016

Run All Night (2015)

Amerikansk
action, drama

Regi:  Jaume Collet-Serra
Manus:  Brad Ingelsby
Producent:  Roy Lee, Michael Tadross & Brooklyn Weaver
Foto:  Martin Ruhe
Musik:  Junkie XL

Skådespelare:  Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman,
Boyd Holbrook, Bruce McGill, Genesis Rodriguez, Vincent D'Onofrio,
Lois Smith, Common, Beau Knapp, Patricia Kalember, 
Daniel Stewart Sherman, James Martinez, Nick Nolte
....................................................

Liam Neeson spelar här den fd torpeden Jimmy Conlon, i branchen kallad The Gravedigger där han jobbade för gangstern Shawn Maguire (Ed Harris).

Nu är han dock en skugga av sitt forna jag och tillbringar sina dagar med ett whiskyglas i handen på den lokala puben eller under en filt i sin iskalla lägenhet eftersom han inte kan betala elen.

En dag förändras dock allt när Shawn's son Danny (Boyd Holbrook) mördar två knarkhandlare och där Jimmys son Mike (Joel Kinnaman) blir vittne till allting.

Liam Neeson är ju alltid bra och här är det lite roligt att se honom i en antihjälte roll och inte den där kostymklädde stålmannen som han gestaltade i Taken-filmerna även om förvandlingen från totalt nedkörd alkoholsvamp till vass hitman går lite väl snabbt.

Det är spännande intensivt,
glittrande skyskrapor blandas med regnvåta tunga och mörkt smutsiga bakgator.
Tajt foto, hufsad historia och bra skådespelare och samspelet mellan Ed Harris och Liam Neeson är väl nästan filmens behållning.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hackers (1995)

  https://youtu.be/Rn2cf_wJ4f4?si=opX69DeXZb9RyWfZ I mitten av 90-talet, datorerna som till största delen använts av företag börjar nu hitta...