onsdag 10 augusti 2016

Benknäckargänget: Krossa Dom - "The Longest Yard" (2005)

Amerikanskt
Sport, Komedi, Action

Regi:  Peter Segal
Manus:  Albert S. Ruddy & Sheldon Turner
Producent:  Jack Giarraputo
Foto:  Dean Semler
Musik:  Teddy Castellucci

Skådespelare:  Adam Sandler, Chris Rock, Burt Reynolds,
William Fichtner, James Cromwell, Nelly, Michael Irvin, Walter Williamson,
Bill Goldberg, Terry Crews, Bob Sapp, Nicholas Turturro, Dalip Singh,
Lobo Sebastian, Joey Diaz, Steve Reevis, David Patrick Kelly,
Tracy Morgan, Edward Bunker, Bill Romanowski, Kevin Nash
...............................................................

Paul "Wrecking" Crewe,
en fd firad fotbollsstjärna men som nu mest sysslar med vin kvinnor och sång åker efter en biljakt in i fängelse där givetvis den psykopatiske fängelsechefen vill utnyttja hans kunskaper för att träna upp ett lag med interner som sen ska få möta hans sadistiska vakter i en match som då självklart ska vara uppgjord..

Allt detta för att visa invånarna och politikerna i staten vilket jobb han utför med idrott och hälsa för dom som sitter inne..

Han hotar Crewe med att om fångarna skulle vinna matchen så kommer ingen av dom att se utsidan av fängelset igen men han räknar inte med att detta inte enbart handlar om att vinna utan om att ge igen och det är värt en hel del.


Adam Sandler som många gånger gjort rätt jobbiga rollprestationer passar perfekt i den här rollen där han inte gapar och skriker utan är den lugne ledaren i gänget av dom här hårda brottslingarna som inget annat önskar än att bryta både ben och armar på sina plågoandar till vakter..

Detta är ju en nyinspelning av en film med samma namn från 1974 där Burt reynolds spelade huvudrollen och han är ju med även i den här där han agerar assistent åt Sandlers karaktär..

Man behöver inte anstränga hjärncellerna speciellt mycket utan det är bara att luta sig tillbaka för en stunds underhållning där muskelbergen pucklar på varandra samtidigt som dom kastar giftiga kommentarer runt omkring sig så det räcker och blir över..

Lite småroligt är det emellanåt och en och annan scen som påminner om idrott men det lilla försöket att blanda in lite spänning och drama i allting funkar dock inte.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hackers (1995)

  https://youtu.be/Rn2cf_wJ4f4?si=opX69DeXZb9RyWfZ I mitten av 90-talet, datorerna som till största delen använts av företag börjar nu hitta...