onsdag 29 april 2015

Fantastic Four (2005)





Reed Richards (Ioan Gruffudd), en briljant men fattig vetenskapsman är övertygad om att människan kan styra evolutionen med hjälp av kosmisk energi.
För att bevisa att han har rätt så måste han dock ha pengar vilket gör att han måste samarbeta med den makthungrige Victor von Doom (Julian MacMahon).
Tillsammans med von Doom, hans assistent Sue Storm (Jessica Alba) hennes bror Johnny (Chris Evans) och Reeds kompis Ben (Michael Chiklis) så beger dom sig upp till en rymdstation där givetvis allt som kan gå fel gör det.
Väl nere på Jorden igen så upptäcker våra vänner att dom på något mystiskt sätt förändrats och fått övernaturliga krafter.

På nåt sätt så känns historien om The Fantastic Four som en budgetvariant av The Avengers och även den här filmen känns lite billigare.
Inte för att effekterna är dåliga på något sätt, det är imponerande och riktigt snyggt men skådespelarna är lite mer själlösa och tråkiga och man fattar aldrig något riktigt tycke för någon av dom.

Snyggt och stilmässigt är det i alla fall, cool musik och en Chris Evans som faktiskt är lika bra som Johnny Storm som han senare skulle bli som Captain America.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ingen Utväg (1987)

  Original titel: No Way Out https://youtu.be/lypNWLvpb0I?si=XNoCoZXpWSu3bfLB Själva grundstommen i den här historien känns verkligen Alfred...