lördag 18 april 2015

The Mothman Prophecies (2002)


Amerikansk drama/thriller/rysare



John Klein, politisk stjärnreporter lever ett hektiskt liv där han jobbar nästan dygnet runt för att döva smärtan efter hans frus bortgång för några år sedan.
En bilolycka innebar att hon åkte in på sjukhus och där läkarna under hennes rehabilitering upptäckte en svårartad hjärntumör.
Hon berättade för john innan hon dog att anledningen till att hon kört av vägen den där kvällen var att hon sett en svart fjärilsliknande människa kasta sig mot framrutan.

Nu har John fått i uppdrag att åka till Richmond för att intervjuva en högt uppsatt politiker men när han ensam sitter i bilen under dom nattliga timmarna så är det någonting som gör att han istället styr mot den lilla orten Point Pleasure.
Han har ingen aning om hur eller varför han hamnar just där men någonting verkar binda ihop detta med det som två år tidigare drabbade hans fru.

Richard Gere passar rätt bra i den här karaktären där han inte behöver säga så mycket utan mest går runt och ser förvånad och överraskad ut.
Regissören har i några scener en tendens att dra ut dom i all oändlighet och det gör att tempot liksom stannar till emellanåt men helheten är en rätt spännande, tajt och tidvis skrämmande historia.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ingen Utväg (1987)

  Original titel: No Way Out https://youtu.be/lypNWLvpb0I?si=XNoCoZXpWSu3bfLB Själva grundstommen i den här historien känns verkligen Alfred...