onsdag 18 oktober 2017

Fifty Shades Of Grey (2015)





Litteraturstudenten Anastasia Steel får hoppa in när hennes bästa vän blir sjuk och intervjua den unga företagaren och miljardären Christian Grey.
Det dröjer inte länge förrän dom två inleder ett förhållande som kommer att förändra båda två på en hel del sätt.


När Anastasia och Christian som rätt bra spelas av Dakota Johnson och Jamie Dornan möts på hans luxuösa kontor så slår det gnistor som sen aldrig överträffas i den här filmen.
Laddningen mellan dom är otroligt stark under denna inledning och det spelar faktiskt ingen roll hur många nakenscener filmen än innehåller sen för det är dessa första minuter som räddar hela historien.

Även om skådespelarna gör ett rätt hyfsat arbete så tror jag att filmen som är regisserad av Sam Taylor-Johnson skulle ha mått bra av att ha gjorts i Europa för det känns alldeles för stelt och plastigt och sexscenerna är inte heller dom speciellt heta utan det blir sådär konstlat och lite fegt som så många gånger när Amerikanarna ska syssla med erotik på bioduken.

Karaktären Christian Grey blir dessutom inte riktigt trovärdig när han i början presenterar sig som en person som aldrig skulle ta ett steg tillbaka från sina principer för att sen efter en mugg kaffe med Anastasia helt plötsligt ändrar på sig totalt. Nog för att kärleken kan vara stark men..Näee.

Snyggt och stiligt visuellt är det men rätt tråkigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...