torsdag 4 juli 2024

Wild Bill (1995)

 




Bill Hickok må vara en legend med hjältestatus men han kan inte ha haft det lätt mellan åren 1837-1876 då han levde. Han älskade en enda kvinna under sitt liv och henne lämnade han, han drabbades av grön starr, led av syfilis, blev utmanad av varje man som ville bevisa sin snabbhet med revolvern och senare skjuten i ryggen under ett pokerspel där dom korten han då hade i handen senare skulle få namnet Dead Man's Hand.

I den här filmen regisserad av Walter Hill så får vi följa Wild Bill Hickok (Jeff Bridges) under hans sista år med en hel del tillbakablickar på hans liv som återberättas av hans nära vän Charley Prince (John Hurt). Jeff Bridges passar bra som Bill men i en berättelse som saknar flyt, det känns lite ryckigt och stressat över produktionen på något sätt även om den är väldigt snygg visuellt och det får vi väl tacka Lloyd Ahern II som skött kameran.

Bill blir utmanad, avlossar sina revolvrar i parti och minut och lämnar mängder med döda kroppar efter sig. Han drar landet runt tills han och Charley kommer till den gudsförgätna hålan Deadwood där dom stannar och där Bill träffar sin gamla vän och älskarinna Calamity Jane (Ellen Barkin) och också möter den unge Jack McCall (David Arquette) som av en personlig anledning har bestämt att döda Bill.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...