söndag 11 juni 2017

Film: Death Race 2050 (2017)





Titel:  Death Race 2050
År:  2017
Genre:  Action
Land:  USA

Regi:  G.J. Echternkamp
Manus:  G.J. Echternkamp & Matt Yamashita
Foto:  Juan Durán
Musik:  Gunter Brown & Cindy Brown
Producent:  Roger Corman

Skådespelare:
Manu Bennett, Malcolm McDowell, Marci Miller, Burt Grinstead,
Folake Olowofoyeku, Anesa Ramsey, Yancy Butler, Charlie Farrell
..................................

Man kan ju gott säga att denna film är en nyinspelning av 1975-års "Death Race" men även en liten parodi på densamma.

Jorden är en överbefolkad plats år 2050 och för att komma tillrätta med det problemet och samtidigt roa befolkningen så anordnas varje år en biltävling genom USA där det inte enbart gäller att komma först till mål utan även att köra ihjäl så många människor som möjligt utmed vägen.

Det låter ju rätt korkat om man tror att en biltävling om året ska hjälpa till med att hålla vår planets befolkningsantal på rätt nivå men detta är en helt igenom korkad film så det passar väl kanske just här.

Om skådespelarna hade varit bra så hade filmen nog funkat hyfsat men nu när inte ens den forne så gode aktören Malcolm McDowell håller måttet så faller allting pladask.

Effekterna och omgivningarna är ju enastående billigt gjorda men det köper jag eftersom det ska vara en liten flirt med den sortens 70-tals produktioner men när det ska vara roligt så är det bara skrikigt pinsamt och när det ska vara häftig action så är det enbart patetiskt.

Näe, jag hittade bara en rolig detalj vad det gäller denna film och det var att producenten, den nu 81-årige Roger Corman är densamma som producerade föregångaren 1975.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ingen Utväg (1987)

  Original titel: No Way Out https://youtu.be/lypNWLvpb0I?si=XNoCoZXpWSu3bfLB Själva grundstommen i den här historien känns verkligen Alfred...