torsdag 20 oktober 2016

Legenden om Tarzan - The Legend of Tarzan (2016)

Amerikanskt, Engelskt, Kanadensiskt
action, drama, äventyr

Regi:  David Yates
Manus:  Adam Cozad & Craig Brewer
Producent:  David Barron, Tony Ludwig, Alan Riche & Jerry Weintraub
Foto:  Henry Braham
Musik:  Rupert Gregson-Williams

Skådespelare:
Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz,
Sidney Ralitsoele, Osy Ikhile, Mens-Sana Tamakloe, Antony Acheampong,
Casper Crump, Djimon Hounsou, Charles Babaloa


1 timme och 50 minuter av påkostade fånerier,
det är väl den bästa beskrivningen jag kan komma upp med om den här filmen efter dom klassiska berättelserna om Tarzan av Edgar Rice Burroughs.

Halvägs in i filmen så fick jag känslan av att titta på filmen Taken fast den utspelades i djungeln istället för i storstan.
En välpumpad Alexander Skarsgård springer omkring i bar överkropp och dödar allt han ser i jakten på Jane och hennes kidnappare, den grymme Belgaren Leon Rom som spelas alldeles enastående av Christoph Waltz som faktiskt är den ende som är riktigt bra i den här produktionen.

Samuel Jackson är väl okey men numera så känns det ju som om han bara går på rutin och egentligen spelar samma karaktär om och om igen.
Margot Robbie som spelar Jane verkar enbart vara med för att spela skön och sårbar men lyckas tyvärr inte med något utav det och Skarsgård som Tarzan är riktigt träig och ointressant.

Visst finns det en del vackra bilder att titta på men det räcker inte långt när regin, manuset och det mesta av skådespeleriet suger.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...