tisdag 10 maj 2016

Escape Plan (2013)




Sylvester Stallone spelar här Ray Breslin som arbetar med att utveckla säkerhetssystem för fängelser och för att göra detta på bästa sätt så låter han sig låsas in på olika anstalter för att sen försöka bryta sig ut för att därefter gå igenom eventuella fel och brister.
När han hamnar bakom lås och bom i ett CIA-baserat fängelse så inser han dock snart att det är något som inte stämmer och att denna flykt blir på liv och död.

Regissören Mikael Håfström verkar här ha fått någon 80-tals infektion eller så har det bara varit en dröm för honom att få göra film med Stallone och Schwarzenegger och så dessutom Sam Neill i en mindre roll som den samvetsbrottande Dr Kyrie.

Inledningen av filmen är lovande och Stallone har ju dom senaste åren visat att han faktiskt kan agera bara han tonar ner sig lite och han passar bra i den här karaktären. Tyvärr så har ju inte Arnold Schwarzenegger utvecklats någonting, han är precis likadan som han alltid varit och monologerna här är inte längre än dom i Terminator-filmerna.

Njae, det här fungerade som en liten stunds underhållning i brist på annat men mer än så var det inte.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...